Welkom op onze pagina Motorrijles.

Je hebt het voornemen om motor te leren rijden. Wij feliciteren je op voorhand met jouw keuze. Motorrijden is erg leuk kunnen we je verzekeren. Het motorrijden is voor steeds meer mensen een prima oplossing om het fileprobleem te omzeilen. Voor anderen is het een fantastische hobby.

Wij zorgen ervoor dat je je snel thuisvoelt op de motorfiets. Je krijgt alle aandacht die je verdient zodat je niet alleen snel slaagt maar ook écht leert motorrijden. Wij rijden voornamelijk in het CBR-gebied Amsterdam, zodat je met die omgeving goed bekend wordt.

Wat mag je van/bij ons verwachten?

Vaste aanpak

Je weet elke motorrijles niet alleen wat je gaat doen, maar ook waarom. Stap voor stap verhogen wij jouw motorvaardigheid. Door de heldere lesstructuur en inzicht in je vorderingen neem je niet meer motorrijlessen dan nodig is.

Vaste lesmotor

Soepel op het gas, makkelijk te sturen en in perfecte conditie (nieuw). Je rijdt altijd op dezelfde lesmotor waar je aan gewend bent. Onze lesmotoren zijn van het type Kawasaki ER6N (naked bike), geschikt voor de categorie A. Een heel fijne motor om op te leren rijden.

Vaste instructeur

Bij ons wordt iedere leerling begeleid door een vaste instructeur. De instructeur heeft vele jaren ervaring en kent het vak als de beste.

Locatie motorrijles

Anders dan bij autorijden is het noodzakelijk dat je voor de motorlessen naar onze locatie in Amsterdam West komt. Hiervandaan vertrek je samen met de instructeur voor jouw rijles. Overigens is er openbaar vervoer in de directe nabijheid.

Proefles

Tijdens de proefles maak je kennis met de basis van het motorrijden. De instructeur houdt tijdens deze proefles jouw vorderingen goed in de gaten. Na afloop van de les wordt in overleg een inschatting gemaakt hoeveel lessen jij nodig hebt om je motorrijbewijs te behalen.

Het examen

Je doet examen voor categorie A.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet dan minimaal 2 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs A2.

Categorie A is ook rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Het examen is gesplitst in 2 delen, t.w:

Wanneer je in het bezit van het autorijbewijs , dan is voor het eerste examen (AVB) nog geen theorie-certificaat vereist. Voor het afleggen van het 2e examen (AVD) wel!

Motorkleding

Goede beschermende motorkleding is bij het motorrijden erg belangrijk. Op de rijschool zijn jassen, helmen en handschoenen beschikbaar die je mag gebruiken.

Verder is het van belang dat je schoeisel draagt die de enkels bedekken en handschoenen die de polsen bedekken. Dit zijn ook de eisen van het CBR voor het afleggen van de examens.

Natuurlijk mag je ook je eigen motor-outfit gebruiken, mits die voldoet aan het hiervoor gestelde.